Ronde Van De hei 2018

Op de volgende plaatsen kan je de waardebon inruilen :Waardeboninruilplaatsen 2018

Hier zijn we weer met het befaamde gele boekje dat jaarlijks in juli in uw brievenbus belandt. Dat kan maar één ding betekenen: de “Ronde van de Hei’ staat weer voor de deur. De week van 20 tot en met 26 augustus zal er op de Hei weer heel wat te beleven zijn. Eerst en vooral al die lopers die zich inschrijven om vervolgens het beste van zichzelf te geven tijdens de loopkoers, maar een loper heeft niet alleen een goede conditie en durf nodig om mee te doen. Het belangrijkste dat ze nodig hebben is: aanmoediging. Hoe meer hoe beter. Hoe mooi is het om te zien dat elke supporter langs de weg die laatste loper aanmoedigt om toch maar die eindmeet te halen. Meedoen is nog steeds belangrijker dan winnen. Maar ook na de koers valt er nog heel wat te beleven. Zeker dit jaar! Het is dit jaar een feesteditie met extra nevenactiviteiten en thema avonden! Het is namelijk de 40ste keer Ronde van de Hei! Maar bent u niet te vinden voor al die nevenactiviteiten, dan kan u nog steeds iets komen drinken aan democratische prijzen. Ook onze hamburgers, hotdogs en dit jaar nog andere lekkernijen zijn te vinden op onze ronde. Ik zou dus zeggen: hebt u tijdens de week van de Ronde van de Hei niets te doen, kom dan zeker eens langs. Als u al wel iets te doen hebt, kom dan toch ook maar langs! Ik weet zeker dat u bekend volk tegen het lijf gaat lopen. We maken er weer een leuke dorpsactiviteit van waar het motto: ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd!’ telt.

Loopparcours:

1. Maandag: 19.00u Melkouwen( aan de spoorweg) Thema: Gala

2. Dinsdag 19.00u Corsica (voetbalterrein) Kleuterloop Thema: après ski

3. Woensdag 19.00u Schuttershof 2,5km – 5km Karaoke

4. Donderdag 19.00u Chiroplein Thema: Spaans

5. Vrijdag 19.00u Chiroplein Cross + Avonddropping Thema: kampthema (Amerika)

6. Zaterdag 19.00u Heikanthof + Thema Disco + 70’s-fuif

7. Zondag 14.00u Zaal Familia “Fietstocht met standjes“ 18.00u Zaal Familia “Prijsuitreiking“ Best verklede krijgt een toffe prijs!!!!

Inschrijvingen op maandag 20 / 08 Om lange wachttijden bij de inschrijvingen te vermijden, vragen we om de inschrijfsstrook achteraan dit boekje op voorhand in tevullen en mee te brenge

Reglement:

REGLEMENT 40ste RONDE VAN DE HEI

1. Men kan deelnemen mits men geboren is tussen 1 januari 2003 en 31 december 2013.

2. De deelnemers worden in de volgende reeksen ondergebracht:

reeks 1 jongens geboren in 2013

reeks 2 meisjes geboren in 2013

reeks 3 jongens geboren in 2011 – 2012

reeks 4 meisjes geboren in 2011 – 2012

reeks 5 jongens geboren in 2009 – 2010

reeks 6 meisjes geboren in 2009 – 2010

reeks 7 jongens geboren in 2007 – 2008

reeks 8 meisjes geboren in 2007 – 2008

reeks 9 jongens geboren in 2005 – 2006

reeks 10 meisjes geboren in 2005 – 2006

reeks 11 jongens geboren in 2003 – 2004

reeks 12 meisjes geboren in 2003 – 2004

3. De organisatie behoudt zich het recht, omwille van een te groot aantal deelnemers, om reeksen te splitsen.

4. De deelnemers mogen vanaf reeks 7 niet aangesloten zijn bij een loop- of atletiekvereniging. Eenieder die dit bij de inschrijving verzwijgt wordt onmiddellijk geschorst.

5. Iedereen loopt in sportieve kledij, maar niet in een geel T-shirt. Dit is voorbehouden aan de leidende deelnemer van het dagklassement.

6. Indien 2 of meer deelnemers op de eerste plaats staan, vertrekt de jongste van de twee de volgende rit in de gele trui.

7. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 6 .

8. Men kan inschrijven tot juist voor de tweede loop. Voor de aanvangstijd in dat geval, zie reglement punt 12.

9. Men ontvangt een borstnummer bij de inschrijving. Elke deelnemer behoudt dit tot na de laatste rit. Bij opgave wordt het meteen bij de stand van de inschrijvingen ingeleverd.

10.Voor elke rit bevestigt men het borstnummer duidelijk zichtbaar op de borst. Dit geldt niet voor de gele trui.

11. Iedere deelnemer is dagelijks 10 minuten voor het vertrek van zijn rit aanwezig. De ritten beginnen om 19.00 u. De prijsuitreiking gaat door op zondag 26 augustus om 18h00 in zaal familia. Indien men niet aanwezig kan zijn heeft men de mogelijkheid om zijn/haar prijs tot 4 september af te halen bij de jongenschiro op zondag om 13u30

12. Bij opgave tijdens een rit of bij afwezigheid krijgt de desbetreffende deelnemer de tijd van de laatst aangekomene van zijn reeks, vermeerderd met 10 seconden straftijd. Dit mag zich slechts eenmaal voordoen. Bij herhaling volgt directe schorsing uit het totaal klassement. De deelnemer behoudt het recht op een natura prijs.

13. De gelopen tijden worden opgenomen met chronometer en computer. De tijd, tot op een honderdste van een seconde, bij middel van de computer geregistreerd, wordt als juist aangenomen. De handgemeten tijden zijn louter als controle en kunnen opgeroepen worden bij een technische panne.

14. De tijden van de sprinten worden vermenigvuldigd met 5. Dit om de steeds minieme verschillen tussen de gelopen tijden te vergroten. Goede sprinters komen op die manier beter tot hun recht in de totaaluitslag.

15. Klachten in het algemeen kan men uiten bij Jonas Van Gijsel nadat de ritten zijn afgelopen. Deze klachten worden door de verantwoordelijken onderzocht en de beslissingen worden de volgende dag voor de ritten meegedeeld.

16. Op het parcours staan een aantal parcoursverantwoordelijken. Deze noteren onregelmatigheden tijdens het lopen. Gedurende de avondvergadering wordt er dan een beslissing genomen over de toe te kennen straftijd, die apart vermeld wordt bij de dagtijden in het rondeboekje van de volgende dag.

17. Bij problemen die niet kunnen opgelost worden aan de hand van dit reglement, zullen de verantwoordelijken hier rond een beslissing nemen.

18. Door deelname aanvaardt men het reglement en de beslissingen van de verantwoordelijken.

19. De verantwoordelijken kunnen onder geen beding aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen voor, tijdens of na de rit. Eerste hulppost is steeds aanwezig.

20. Kleuterloop: hiervoor moet men inschrijven die één euro kost. Deze reeks wordt over 1 rit beslist. Men kan deelnemen mits men in staat is zelfstandig te lopen maar nog niet oud genoeg is om deel te nemen aan de ganse rondeweek.

21. Bij graslopen en cross zijn spikes en voetbalschoenen verboden. 22. De ronde wordt in een sfeer van fair-play en kameraadschappelijkheid gelopen.

23. De organisatie is in handen van de chiroleiding, met hulp van oud-leiding en vrienden.

24. Hoofdverantwoordelijken: Yara Heylen en Roel Lemmens (0478 46 07 72). UITTREKSEL uit het REGLEMENT 2.5 en 5 km JOGGING en DROPPING. Deze activiteiten staan open voor deelnemers die geboren zijn in 2003 of vroeger.


Tot dan,
De chiroleiding van de Hei!